Рецепт Баклажани на зиму

Рецепт Баклажани на зиму
Кількість порцій: 2 Час приготування: 40 хв.
Люблю готувати баклажани, а їсти їх люблю ще більше! даний рецепт, як приготувати бакалажани на зиму простий і дозволяє зберегти баклажани надовго. Овочі на смак схожі на мариновані гриби.

опис приготування:

Дуже рекомендую спробувати такий вид консервування баклажана. По перше, це дуже смачно, по-друге, такий вид консервації не доставляє великого клопоту і дуже легкий у відтворенні.

При подачі до столу, до баклажанів можна нарізати ріпчастої цибулі півкільцями. Дивіться мій детальний рецепт, як приготувати баклажани на зиму. смачно!

  • баклажани— 1 кілограм
  • часник— 4 зубчики
  • вода— 2 склянки
  • Лавровий лист, запашний перець, koriandr, сіль, цукор— За смаком
  • оцет— 3-4 Ст. ложок
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
Баклажани на зиму - фото крок 1 Баклажани потрібно вимити, видаливши попки. Баклажан нарізаємо на шматочки. Рекомендую не дрібнити шматочки баклажанів, т.к. занадто маленькі шматочки при приготуванні втратять форму і зовнішній вигляд страви погіршиться.

Баклажани на зиму - фото крок 2 У каструлю влийте 2 склянки води. Додайте запашний перець (4-5 горошен), 2-3 lavrovиx listika, 1 немає. ложку меленого коріандру, 1 немає. ложку солі і 1 столову ложку цукру. Дайте маринаду закипіти. Після закипання влийте в киплячий маринад 3 ст. ложки оцту.

Баклажани на зиму - фото крок 3 У киплячий маринад помістіть нарізані баклажани. помішуючи, варіть їх 10 хвилин. вимкніть.

Баклажани на зиму - фото крок 4 Відкиньте баклажани на сито, дати їм 10 хвилин постояти. Вся зайва рідина стече.

Баклажани на зиму - фото крок 5 Розігрійте на сковороді 2-3 ст. ложки рослинної олії. Помістіть в сковороду баклажани. видавіть 4-5 зубчиків часнику через прес. Обсмажте баклажани з часником, помішуючи, на середньому вогні (близько 30 хвилин).

Баклажани на зиму - фото крок 6 Простерелізуйте банки з кришками. У стерильні банки розкладіть баклажани. Закрийте їх кришками. Укутайте.
Для консервації я використовую кришки-закрутки, але така консервація відмінно стоїть і з звичними кришками, які потрібно закочувати.

Подібні рецепти

Баклажани фаршировані на зиму

Баклажани по-грецьки на зиму

фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...

Баклажани консервовані на зиму

Баклажани консервовані на зиму

Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...

Баклажани на зиму без оцту

Баклажани на зиму без оцту

Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...

Баклажани на зиму «вогник»

Баклажани на зиму «вогник»

Баклажани з гострим перцем і часником. Смачні та ароматні. Рецепт приготування простий. Можна подати як закуску або ж доповнити основне блюдо. опис приготування: Для консервації вибираємо зрілі овочі без пошкоджень. Баклажани обсмажуємо до появи легкої скоринки. Кількість соняшникової олії вка...

Баклажани на зиму з помідорами

Баклажани на зиму з помідорами

Для всіх любителів смачних і корисних страв з овочів, така заготовка, як баклажани на зиму з помідорами в домашніх умовах, вже точно стане в нагоді! Візьміть на замітку, і не пошкодуєте, так смачно! опис приготування: як вид, то, як зробити баклажани на зиму з помідорами, вас більше може не ту...