Рецепт Баклажани мариновані з часником і зеленню
Пропоную рецепт смачної і пікантною закуски з баклажанів. Такі баклажани можна приготувати на зиму, консервація добре зберігається і не втрачає смак.
опис приготування:
Зелень для приготування баклажан вибираємо за смаком. У мене петрушка і базилік. Кількість гострого перцю потрібно коригувати. Якщо додати половину гострого перцю, закуска вийде пікантною, але смак буде помірно гострим. З даної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 500 мл.
- баклажани— 1,8 кілограма
- зелень— 2 пучка
- часник— 20 зубчиків
- сіль— 1 Ст. ложка
- цукор— 1 Ст. ложка
- оцет 9% — 30 мілілітрів
- перець гострий— 1 За смаком
- Олія соняшникова— 50 мілілітрів
Баклажани нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
Баклажани промиваємо у великій кількості води.
Шматочки баклажан викладаємо на деко покритий пекарської папером, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. виходить 2 порції баклажан. Запікати можна одночасно на двох деках, але через 15 хвилин потрібно поміняти місцями верхній і нижній.
готуємо маринад. зелень миємо, просушуємо і нарізаємо.
Додаємо подрібнений часник і гострий перець.
насипаємо сіль, цукор і додаємо оцет. все перемішуємо.
баклажани запеклася.
У чисті банки викладаємо шарами маринад і печені баклажани.
Наповнюємо банки до верху.
У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо в них воду. Банки накриваємо металевими кришками НЕ закручуючи. стерилізуємо 10 хвилин після закипання. закочує, потім, перевертаємо і вкутуємо банки в плед. Ми залишаємо на годину.
Баклажани мариновані з часником і зеленню готові.
Подібні рецепти
Бургер по-грецьки
Дуже смачна річна закуска: баклажани із зеленню. Коли відпочиваємо на дачі, постійно робимо таку. Рецепт дуже простий і скромний, проте закуска виходить — чудова. опис приготування: влітку, на дачних пікніках, баклажани із зеленню — одна з найбільш затребуваних закусок на нашому столі. Здавало...
Баклажани із зеленню на зиму
Зимова заготівля з баклажанами — відмінний варіант урізноманітнити повсякденний стіл або будь-яке застілля. Приготувати баклажани із зеленню на зиму досить просто, рецепт можна назвати "; ледачим ";. опис приготування: Для любителів гостренького — баклажани з часником і зеленню. Закуска виходи...
Баклажани як гриби з часником
Чи пробували ви баклажани, схожі на гриби? Якщо ні, то цей рецепт для вас. Виходить дуже смачна закуска, нагадує грибочки. Готувати її набагато простіше, ніж піти в ліс за грибами. опис приготування: Від душі рекомендую приготувати баклажани, які за смаком нагадують грибочки з часником. Готуют...
Баклажани з морквою і часником на зиму
Сезон консервації в самому розпалі, і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати баклажани з морквою і часником на зиму. Цей рецепт обов'язково сподобається всім любителям баклажанів. опис приготування: рецепт баклажанів, маринованих з часником і морквою в кисло-солодкому соусі...
Баклажани з сиром і часником
Баклажани з сиром і часником — прекрасна святкова і повсякденна закуска. Дуже важливо відзначити, що цю закуску можна їсти як теплою, так і остигнула. Остившая вона набуває несподіваний смак. опис приготування: Баклажани з сиром і часником готуються дуже легко і швидко. Дам ще один практичний...