Рецепт Баклажани мариновані з часником і зеленню

Рецепт Баклажани мариновані з часником і зеленню
Кількість порцій: 3 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную рецепт смачної і пікантною закуски з баклажанів. Такі баклажани можна приготувати на зиму, консервація добре зберігається і не втрачає смак.

опис приготування:

Зелень для приготування баклажан вибираємо за смаком. У мене петрушка і базилік. Кількість гострого перцю потрібно коригувати. Якщо додати половину гострого перцю, закуска вийде пікантною, але смак буде помірно гострим. З даної кількості інгредієнтів виходить 3 банки по 500 мл.

  • баклажани— 1,8 кілограма
  • зелень— 2 пучка
  • часник— 20 зубчиків
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • оцет 9%  — 30 мілілітрів
  • перець гострий— 1 За смаком
  • Олія соняшникова— 50 мілілітрів
Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 1 підготуємо інгредієнти.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 2 Баклажани нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 3 Баклажани промиваємо у великій кількості води.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 4 Шматочки баклажан викладаємо на деко покритий пекарської папером, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. виходить 2 порції баклажан. Запікати можна одночасно на двох деках, але через 15 хвилин потрібно поміняти місцями верхній і нижній.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 5 готуємо маринад. зелень миємо, просушуємо і нарізаємо.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 6 Додаємо подрібнений часник і гострий перець.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 7 насипаємо сіль, цукор і додаємо оцет. все перемішуємо.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 8 баклажани запеклася.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 9 У чисті банки викладаємо шарами маринад і печені баклажани.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 10 Наповнюємо банки до верху.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 11 У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо в них воду. Банки накриваємо металевими кришками НЕ закручуючи. стерилізуємо 10 хвилин після закипання. закочує, потім, перевертаємо і вкутуємо банки в плед. Ми залишаємо на годину.

Баклажани мариновані з часником і зеленню - фото крок 12 Баклажани мариновані з часником і зеленню готові.

Подібні рецепти

Баклажани із зеленню

Бургер по-грецьки

Дуже смачна річна закуска: баклажани із зеленню. Коли відпочиваємо на дачі, постійно робимо таку. Рецепт дуже простий і скромний, проте закуска виходить — чудова. опис приготування: влітку, на дачних пікніках, баклажани із зеленню — одна з найбільш затребуваних закусок на нашому столі. Здавало...

Баклажани із зеленню на зиму

Баклажани із зеленню на зиму

Зимова заготівля з баклажанами — відмінний варіант урізноманітнити повсякденний стіл або будь-яке застілля. Приготувати баклажани із зеленню на зиму досить просто, рецепт можна назвати "; ледачим ";. опис приготування: Для любителів гостренького — баклажани з часником і зеленню. Закуска виходи...

Баклажани як гриби з часником

Баклажани як гриби з часником

Чи пробували ви баклажани, схожі на гриби? Якщо ні, то цей рецепт для вас. Виходить дуже смачна закуска, нагадує грибочки. Готувати її набагато простіше, ніж піти в ліс за грибами. опис приготування: Від душі рекомендую приготувати баклажани, які за смаком нагадують грибочки з часником. Готуют...

Баклажани з морквою і часником на зиму

Баклажани з морквою і часником на зиму

Сезон консервації в самому розпалі, і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати баклажани з морквою і часником на зиму. Цей рецепт обов'язково сподобається всім любителям баклажанів. опис приготування: рецепт баклажанів, маринованих з часником і морквою в кисло-солодкому соусі...

Баклажани з сиром і часником

Баклажани з сиром і часником

Баклажани з сиром і часником — прекрасна святкова і повсякденна закуска. Дуже важливо відзначити, що цю закуску можна їсти як теплою, так і остигнула. Остившая вона набуває несподіваний смак. опис приготування: Баклажани з сиром і часником готуються дуже легко і швидко. Дам ще один практичний...