Рецепт Badagi

Рецепт Badagi
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Для тих, хто не знає: badagi — це спресований і згущений виноградний сік, використовуваний в грузинській кухні для приготування ряду солодощів та десертів. розповідаю, як зробити Бадагов.

опис приготування:

Якщо балуєтеся грузинською кухнею, зокрема десертами, то рано чи пізно вам доведеться дізнатися рецепт Бадагов. По суті, це згущений виноградний сік, який можна і подавати просто як десертного напою, і використовувати в приготуванні різних смачних штук. розповідаю, як робити Бадагов. з 5 кг винограду виходить приблизно 2 л badagi.

  • Виноград білий— 5 кілограм
Badagi - фото крок 1 Виноград вимити, пензлика викинути.

Badagi - фото крок 2 Покладіть виноград в друшляк і тисніть. природно, під друшляк треба поставити миску, щоб в неї стікав сік.

Badagi - фото крок 3 Тисніть до тих пір, поки не залишаться одні кісточки і шкірка.

Badagi - фото крок 4 Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть 3 години на повільному вогні. За цей час сік увариться приблизно наполовину. Під час варіння на поверхні соку буде утворюватися пінка, її потрібно постійно знімати.

Badagi - фото крок 5 через 3 години варіння знімаємо сік з вогню і залишаємо на ніч. На наступний день проціджуємо сік через сито. Одержаний чистий сік — це і є Бадагов.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Закритий пиріг з картоплею

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...