Бабусин рецепт огірків
Найулюбленіші квашені огірки — бабусині! Такий рецепт не підведе ніколи, він точно перевірений часом і досвідом. Спробуйте і ви приготувати соління!
опис приготування:
Як же хочеться подати до смаженого або відварного картоплі хрусткі солоні огірочки, насолоджуючись їх важким смаком. Саме тому не забудьте заготовити квашені огірки за бабусиним рецептом в літній сезон, коли свіжі овочі коштують копійки!
- огірки— 1 кілограм
- кріп— 0,5 пучка
- сіль— 2 Ст. ложки(без верху)
- Вода холодна— 1 літр
- часник— 1 штука(головка)
- Перець чорний горошок— 20 штук
- листя дуба, смородини, вишні— 30 штук(по 10 штук)
Промийте листя дуба або хрону, смородини, вишні та кропу, викладіть їх в глибоку миску, але не алюмінієву!
Промийте свіжі огірки від бруду, викладіть їх в ємність. Якщо ви хочете зрізати хвостики з овочів, пам'ятайте про те, що такі огірки будуть готові раніше на 1 день!
Всипте в ємність горошини чорного перцю.
Очистіть зубчики часнику, промийте і наріжте. Додайте в ємність.
Розчиніть сіль в холодній воді, таким чином ви приготуєте розсіл.
Влийте розсіл в ємність, щоб він покрив огірки. Накрийте тарілкою і помістіть гніт. Саму конструкцію помістіть в холодильник або в льох, підвал, де холодна температура. чим холодніше, тим довше будуть кваситиметься огірки.
приблизно через 1,5 тижні соління будуть готові. Якщо хочете отримати смачна страва раніше, просто залиште конструкцію при кімнатній температурі. через 4 дня ви зможете насолодитися смаком солоних огірків.
Після цього перекладіть соління в банки, залийте розсолом, закрийте капроновими кришками і зберігайте в холоді. Термін придатності — до 4-5 місяців.
Квашені огірки за бабусиним рецептом незмінно вийдуть соковитими і хрусткими!
Подібні рецепти
Торт «Прага» (бабусин рецепт)
Цей рецепт сподобається всім любителям гострих соусів. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати аджику справжню. Смак виходить як у абхазької, особливо гострою аджики. Приступаємо до приготування. опис приготування: приготування справжньою, абхазької аджики не відніме у вас багато часу і зусиль....
Аджика (дуже простий рецепт)
Навряд чи хтось із нас не пробував грузинські соуси. Особливо вони хороші в національному виконанні до шашлику, SUPU & Quot; Xarco & Quot;. Сьогодні я розповім вам, як приготувати аджику без праці і клопоту. опис приготування: Таку аджику коштувати зберігати в темному і прохолодному місці. Рец...
Безе рецепт класичний
от скажіть, ну хто хоча б раз в житті не куштував легке і повітряне безе? А як на рахунок приготувати самостійно? повірте, це не складно! Ділюся з вами класичним рецептом приготування безе. опис приготування: Перед вами — безе рецепт класичний. У каструлі з'єднуємо яєчні білки з цукром, ретель...
Млинці з грибною начинкою і яйцями (рецепт для гурманів)
Ця страва я готую близько 2 годин, процес складається з 3 етапів. Перший - це приготування начинки для млинців; Другий - жарка млинців на молоці; Третій - упаковка начинки в млинці. опис приготування: Ця страва, як я вже казав, готується в три етапи. Спочатку готується начинка з лука, яєць і ...
Борщ рецепт класичний з м'ясом
Класичний український борщ — дуже відоме і смачне обідню страву! По традиції, борщ готують з м'ясом, що робить блюдо наваристим і ситним. До речі, зі сметаною, пампушками і часником — смачніше! опис приготування: Перед вами — борщ, рецепт класичний з м'ясом. Для приготування Вам знадобляться т...