Рецепт Бабушкін паску

Рецепт Бабушкін паску
Кількість порцій: 10 — 15 Час приготування: 7 г. 0 хв.
У кожній сім'ї є свої улюблені рецепти: смачні оладки, бабусин борщ, рубані биточки й котлети, які так приголомшливе готувала ваша бабуся, і рецепт яких ви передасте своїм дітям. Найсмачніші страви завжди готуються дуже просто, так і з моїм рецептом, який дістався мені у спадок від моєї бабусі. Готувати треба з добром настроєм, «З важким серцем до тесту Не зближайся» говорила моя бабуся, перед приготуванням паски завжди читала молитву.

опис приготування:

Спочатку приготуємо опару: 125 г спиртових дріжджів 100г молока 1 ст. L. цукру 4-5 ст. L. борошна Все змішати (замісити як на оладки) Закип'ятити воду у великій каструлі накрити рушником На теплу каструлю поставити опару, з верху накрити рушником залишаємо для бродіння на 30 хв.

Далі готуємо тісто 500 г маргарину, 500 г вершкового масла 500 мл сметани 2 ст. молока (можна додати 1 ст. вершків, тоді молока 1 ст.) 8 яєць +2 жовтка (збити окремо) 1 кг цукру 500г родзинок (якомога більше )ще можна додати волоських горіхів 7,5г ваніліну сіль 1ч.л з гіркою Все змішуємо отриману суміш ставимо на повільний вогонь помішувати до розчинення цукру додаємо опару. Знімаємо з вогню і починаємо вмішувати борошно приблизно 3 — 4 кг борошна до тих пір поки тісто не перестане прилипати до рук. Ставимо отримане тісто на каструлю з окропом накриваємо рушником і нехай підходить, як тільки підійде підбиваємо і так 2 рази.

Далі тісто формуємо за формами (попередньо змащених маслом) 1/4 частина тесту від форми, ставимо в тепле місце на 30 -40 хв підходити Випікаємо в духовці при температурі 180 — 190 C, 30 — 40 хвилин.

А поки паски випікаються приготуємо глазур беремо 2 білка і 1,5 ст цукру збиваємо до густої піни їм обов'язково змащуємо ще гарячі паски, зверху посипаємо кондитерськими намистинами .

Готові паски бабуся освячувала в церкві, і вранці в неділю пригощала всіх сусідських дітей. Нехай кожен випечений паска Вам несе частинку великої Любові до ближнього, нехай цей куштування хліб подарує нам надію на вічне життя.

Смачного! Христос Воскрес!


  • спиртовых дрожжей,  — 125 грам
  • молока 2.5%-ной жирн.,  — 2  склянки
  • цукор— 1 кілограм
  • маргарина сливочного,  — 500 грам
  • сметаны 20%-ной жирности,  — 500  мілілітрів
  • масла сливочного несоленого,  — 500  грам
  • яиц куриных сырых,  — 10 штук
  • родзинок,  — 500  грам
  • ванілін,  — 7  грам
  • солі,  — 1  чайних ложок
  • муки пшеничной высшего сорта— 3-4 кілограм
Бабушкін паску - фото крок 1 просіваємо борошно

Бабушкін паску - фото крок 2 замішуємо тісто

Бабушкін паску - фото крок 3 Розкладаємо тісто по формах

Бабушкін паску - фото крок 4 Випікаємо в духовці при температурі 180 — 190 C, 30 — 40 хвилин

Бабушкін паску - фото крок 5 Горячие куличи покрываем глазурью

Бабушкін паску - фото крок 6 Готово

Бабушкін паску - фото крок 7 Экспертное жюри

Бабушкін паску - фото крок 8 УУмм

Бабушкін паску - фото крок 9 Доволен

Подібні рецепти

Бабушкін персиковий пиріг

Бабушкін фруктовий пиріг

Рецепт приготування домашнього пирога з персиками з дріжджового тіста. опис приготування: Змішати в чаші воду, молоко, сіль, яйце, 4 столові ложки вершкового масла і 1/2 склянки цукру. Засипати дріжджі в суміш і залишити на 10 хвилин. Додати борошно і міксером на низькій швидкості збити, поки ...

Бабушкін пиріг з варенням

Бабушкін пиріг з варенням

Цей пиріг знайомий багатьом з дитинства. Ну яка бабуся не балує своїх улюблених онуків випічкою? Я дуже люблю цей пиріг, його знайомий смак і аромат варення… Хто не пробував - заходите і готуйте! опис приготування: Як приготувати бабусин пиріг з варенням? Дуже просто! Візьміть баночку улюблено...

Бабушкін суп з пельменями

Бабушкін суп з пельменями

Я часто подаю пельмені з бульйоном і зеленню. А недавно побачила рецепт, як приготувати бабусин суп з пельменями. Приготувала і не пошкодувала! Вийшов повноцінний обід - смачний і ситний. Пригощайтеся! опис приготування: Ця страва два-в-одному: овочевий бульйон відмінно доповнюють пельмені. Су...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...