Рецепт Бабушкін паску
У кожній сім'ї є свої улюблені рецепти: смачні оладки, бабусин борщ, рубані биточки й котлети, які так приголомшливе готувала ваша бабуся, і рецепт яких ви передасте своїм дітям. Найсмачніші страви завжди готуються дуже просто, так і з моїм рецептом, який дістався мені у спадок від моєї бабусі. Готувати треба з добром настроєм, «З важким серцем до тесту Не зближайся» говорила моя бабуся, перед приготуванням паски завжди читала молитву.
опис приготування:
Спочатку приготуємо опару: 125 г спиртових дріжджів 100г молока 1 ст. L. цукру 4-5 ст. L. борошна Все змішати (замісити як на оладки) Закип'ятити воду у великій каструлі накрити рушником На теплу каструлю поставити опару, з верху накрити рушником залишаємо для бродіння на 30 хв.
Далі готуємо тісто 500 г маргарину, 500 г вершкового масла 500 мл сметани 2 ст. молока (можна додати 1 ст. вершків, тоді молока 1 ст.) 8 яєць +2 жовтка (збити окремо) 1 кг цукру 500г родзинок (якомога більше )ще можна додати волоських горіхів 7,5г ваніліну сіль 1ч.л з гіркою Все змішуємо отриману суміш ставимо на повільний вогонь помішувати до розчинення цукру додаємо опару. Знімаємо з вогню і починаємо вмішувати борошно приблизно 3 — 4 кг борошна до тих пір поки тісто не перестане прилипати до рук. Ставимо отримане тісто на каструлю з окропом накриваємо рушником і нехай підходить, як тільки підійде підбиваємо і так 2 рази.
Далі тісто формуємо за формами (попередньо змащених маслом) 1/4 частина тесту від форми, ставимо в тепле місце на 30 -40 хв підходити Випікаємо в духовці при температурі 180 — 190 C, 30 — 40 хвилин.
А поки паски випікаються приготуємо глазур беремо 2 білка і 1,5 ст цукру збиваємо до густої піни їм обов'язково змащуємо ще гарячі паски, зверху посипаємо кондитерськими намистинами .
Готові паски бабуся освячувала в церкві, і вранці в неділю пригощала всіх сусідських дітей. Нехай кожен випечений паска Вам несе частинку великої Любові до ближнього, нехай цей куштування хліб подарує нам надію на вічне життя.
Смачного! Христос Воскрес!
- спиртовых дрожжей, — 125 грам
- молока 2.5%-ной жирн., — 2 склянки
- цукор— 1 кілограм
- маргарина сливочного, — 500 грам
- сметаны 20%-ной жирности, — 500 мілілітрів
- масла сливочного несоленого, — 500 грам
- яиц куриных сырых, — 10 штук
- родзинок, — 500 грам
- ванілін, — 7 грам
- солі, — 1 чайних ложок
- муки пшеничной высшего сорта— 3-4 кілограм
замішуємо тісто
Розкладаємо тісто по формах
Випікаємо в духовці при температурі 180 — 190 C, 30 — 40 хвилин
Горячие куличи покрываем глазурью
Готово
Экспертное жюри
УУмм
Доволен
Подібні рецепти
Бабушкін фруктовий пиріг
Рецепт приготування домашнього пирога з персиками з дріжджового тіста. опис приготування: Змішати в чаші воду, молоко, сіль, яйце, 4 столові ложки вершкового масла і 1/2 склянки цукру. Засипати дріжджі в суміш і залишити на 10 хвилин. Додати борошно і міксером на низькій швидкості збити, поки ...
Бабушкін пиріг з варенням
Цей пиріг знайомий багатьом з дитинства. Ну яка бабуся не балує своїх улюблених онуків випічкою? Я дуже люблю цей пиріг, його знайомий смак і аромат варення… Хто не пробував - заходите і готуйте! опис приготування: Як приготувати бабусин пиріг з варенням? Дуже просто! Візьміть баночку улюблено...
Бабушкін суп з пельменями
Я часто подаю пельмені з бульйоном і зеленню. А недавно побачила рецепт, як приготувати бабусин суп з пельменями. Приготувала і не пошкодувала! Вийшов повноцінний обід - смачний і ситний. Пригощайтеся! опис приготування: Ця страва два-в-одному: овочевий бульйон відмінно доповнюють пельмені. Су...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...