Рецепт Бабка
бабка — це не тільки просторічне назву літньої жінки, але ще і дуже смачне картопляне блюдо, особливо поширене в Білорусі та Литві. Простий рецепт бабки — до вашої уваги.
опис приготування:
бабка — улюблене блюдо моєї студентської молодості. Блюдо відповідало практично всім критеріям студентського страви: воно обходилося досить дешевим за собівартістю (картопля і сало були завжди — батьки привозили, молочні продукти дефіцитом не були ніколи, а більше по суті нічого і не було потрібно), виходило дуже ситним і його було зручно готувати відразу на кілька людей. єдиний мінус — картоплю вручну терти доводилося, але при наявності вільного часу це не біда. сьогодні, втім, за мене це робить мій кухонний комбайн
роки йдуть, а рецепт бабки я як і раніше хоча б раз на місяць дістаю зі свого кулінарного арсеналу. Люблю це блюдо і все тут, незважаючи на його примітивність і дешевизну. Краще будь-яких устриць
Отже, розповідаю, як приготувати бабку!
- Картопля— 1,5 кілограма
- бекон (сало) — 150 грам
- яйця— 3 штуки
- Вершкове масло— 3 чайних ложки
- сіль, перець— За смаком
- молоко— 100 мілілітрів
Чистим картофель.
Далее картофель нужно либо натереть на терке, либо измельчить при помощи кухонного комбайна. Я предпочитаю второе Тертый картофель кладем в марлю.
Хорошенько отжимаем из картофеля всю жидкость.
Смешиваем отжатый тертый картофель, шкварки, молоко, сметану і яйця. Солимо і перчимо до смаку.
гарненько перемішуємо.
Получившуюся массу перекладываем в форму для запекания. Сверху кладем несколько ломтиков сливочного масла.
запікаємо приблизно 55 хвилин при температурі 185 градусів, после чего слегка остужаем и подаем к столу. Смачного!
Подібні рецепти
«бабка» з картоплі в мультиварці
Ця страва при всій своїй простоті може стати прикрасою не тільки повсякденного, але і святкового столу — у тому випадку, якщо ви приготуєте картопляну бабку в порційних горщиках! опис приготування: Рецепт приготування бабки картопляної в горщику є одним з найулюбленіших в Білорусі. Ця країна с...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...