Рецепт Бабка

Рецепт Бабка
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
бабка — це не тільки просторічне назву літньої жінки, але ще і дуже смачне картопляне блюдо, особливо поширене в Білорусі та Литві. Простий рецепт бабки — до вашої уваги.

опис приготування:

бабка — улюблене блюдо моєї студентської молодості. Блюдо відповідало практично всім критеріям студентського страви: воно обходилося досить дешевим за собівартістю (картопля і сало були завжди — батьки привозили, молочні продукти дефіцитом не були ніколи, а більше по суті нічого і не було потрібно), виходило дуже ситним і його було зручно готувати відразу на кілька людей. єдиний мінус — картоплю вручну терти доводилося, але при наявності вільного часу це не біда. сьогодні, втім, за мене це робить мій кухонний комбайн

роки йдуть, а рецепт бабки я як і раніше хоча б раз на місяць дістаю зі свого кулінарного арсеналу. Люблю це блюдо і все тут, незважаючи на його примітивність і дешевизну. Краще будь-яких устриць

Отже, розповідаю, як приготувати бабку!


  • Картопля— 1,5 кілограма
  • бекон (сало)  — 150 грам
  • яйця— 3 штуки
  • Вершкове масло— 3 чайних ложки
  • сіль, перець— За смаком
  • молоко— 100 мілілітрів
бабка - фото крок 1 Ломтики бекона или кусочки сала с прожилкой обжариваем на сковороде до состояния шкварок.

бабка - фото крок 2 Чистим картофель.

бабка - фото крок 3 Далее картофель нужно либо натереть на терке, либо измельчить при помощи кухонного комбайна. Я предпочитаю второе Тертый картофель кладем в марлю.

бабка - фото крок 4 Хорошенько отжимаем из картофеля всю жидкость.

бабка - фото крок 5 Смешиваем отжатый тертый картофель, шкварки, молоко, сметану і яйця. Солимо і перчимо до смаку.

бабка - фото крок 6 гарненько перемішуємо.

бабка - фото крок 7 Получившуюся массу перекладываем в форму для запекания. Сверху кладем несколько ломтиков сливочного масла.

бабка - фото крок 8 запікаємо приблизно 55 хвилин при температурі 185 градусів, после чего слегка остужаем и подаем к столу. Смачного!

Подібні рецепти

Бабка картопляна в горщику

Білоруська картопляна бабка

Ця страва при всій своїй простоті може стати прикрасою не тільки повсякденного, але і святкового столу — у тому випадку, якщо ви приготуєте картопляну бабку в порційних горщиках! опис приготування: Рецепт приготування бабки картопляної в горщику є одним з найулюбленіших в Білорусі. Ця країна с...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...