Рецепт Азербайджанська долма «Три сестри»

Рецепт Азербайджанська долма «Три сестри»
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Розповім про рецепт не зовсім традиційної долми, а саме - як приготувати азербайджанську долму «Три сестри». Вона відрізняється своїм виглядом приготування і подачею, страва смачна і соковите.

опис приготування:

Для начинки використовую баранину (традиційний варіант), якщо такої немає, то її можна замінити і іншими видами м'яса. Готову страву виходить ароматним, соковитим і ситним. Отриманою начинкою фарширую баклажани, перець і томати (від того і назва «Три сестри»).

  • баклажан— 6 штук
  • томат— 6 штук
  • перець— 6 штук
  • Соняшникова олія— За смаком
  • Сіль і чорний мелений перець— За смаком
  • баранина— 0,7 кілограма
  • Цибуля— 1 штука
  • салатний перець— 1 штука
  • базилік— 1 пучок
  • гайка— 0,5 склянки
Азербайджанська долма 1. Баклажани використовую невеликі. промиваю овочі, зрізаю у них плодоніжки. По довжині роблю глибокий надріз, але не прорізаю овоч до кінця.

Азербайджанська долма 2. У каструлю наливаю воду, доводжу її до кипіння, після цього опускаю баклажани в воду і варю їх 2 хвилини. Дістаю і кладу овочі на тарілку. Як тільки охолонуть, вичищаю ложкою їх м'якоть.

Азербайджанська долма 3. перці мою, надрізаю у них капелюшок, не зрізати її повністю. Акуратно вичищаю насіння і внутрішні перетинки.

Азербайджанська долма 4. Томати мою і очищаю, як перець, зрізаю капелюшок, ложкою вичищаю м'якоть.

Азербайджанська долма 5. Чищу і дрібно нарізаю цибулю, нарізаю зелений перець і пучок базиліка, відварюю нут. Фарш обсмажую на сковороді з додаванням м'якоті томатів, лука, перцю і базиліка, за смаком солю і перчу. Змішую обсмажені овочі з відвареним нутом, отриманою начинкою фарширую підготовлені овочі, закриваю капелюшками і викладаю в сковороду з товстим дном і високими бортиками, вливаю рослинне масло, готую під закритою кришкою 40-50 хвилин (по необхідності вливаю трохи води).

Азербайджанська долма 6. Готові овочі повинні бути м'якими і соковитими, перекладываю их на блюдо и подаю к столу.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Торт «айсберг» з горіхами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...