Рецепт Азербайджанська долма «Три сестри»
Розповім про рецепт не зовсім традиційної долми, а саме - як приготувати азербайджанську долму «Три сестри». Вона відрізняється своїм виглядом приготування і подачею, страва смачна і соковите.
опис приготування:
Для начинки використовую баранину (традиційний варіант), якщо такої немає, то її можна замінити і іншими видами м'яса. Готову страву виходить ароматним, соковитим і ситним. Отриманою начинкою фарширую баклажани, перець і томати (від того і назва «Три сестри»).
- баклажан— 6 штук
- томат— 6 штук
- перець— 6 штук
- Соняшникова олія— За смаком
- Сіль і чорний мелений перець— За смаком
- баранина— 0,7 кілограма
- Цибуля— 1 штука
- салатний перець— 1 штука
- базилік— 1 пучок
- гайка— 0,5 склянки
2. У каструлю наливаю воду, доводжу її до кипіння, після цього опускаю баклажани в воду і варю їх 2 хвилини. Дістаю і кладу овочі на тарілку. Як тільки охолонуть, вичищаю ложкою їх м'якоть.
3. перці мою, надрізаю у них капелюшок, не зрізати її повністю. Акуратно вичищаю насіння і внутрішні перетинки.
4. Томати мою і очищаю, як перець, зрізаю капелюшок, ложкою вичищаю м'якоть.
5. Чищу і дрібно нарізаю цибулю, нарізаю зелений перець і пучок базиліка, відварюю нут. Фарш обсмажую на сковороді з додаванням м'якоті томатів, лука, перцю і базиліка, за смаком солю і перчу. Змішую обсмажені овочі з відвареним нутом, отриманою начинкою фарширую підготовлені овочі, закриваю капелюшками і викладаю в сковороду з товстим дном і високими бортиками, вливаю рослинне масло, готую під закритою кришкою 40-50 хвилин (по необхідності вливаю трохи води).
6. Готові овочі повинні бути м'якими і соковитими, перекладываю их на блюдо и подаю к столу.
Подібні рецепти
Торт «айсберг» з горіхами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...