Рецепт Айвове варення з лимоном

Рецепт Айвове варення з лимоном
Кількість порцій: 5 Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Айва багата органічними кислотами, маслами, фруктозою. Але її плоди не дуже їстівні в сирому вигляді, тому потребують переробки. Нижче розглянемо спосіб, як приготувати з айви варення з Лимоном.

опис приготування:

Айва в сирому вигляді практично не вживається. У нашій родині так точно. А ось варення з неї - дуже поширене блюдо.

Навіщо додаємо Лимон? Щоб розбавити і прикрасити смак айви, а також щоб додати кислинку, цитрусові нотки. Є варіанти варення з айви і з апельсином, але саме Лимон наповнює ласощі тонкими нотками і присмаком.

Лимон необхідно додавати саме в кінці приготування, щоб він не перетравився і залишив свій насичений смак.

Ще один нюанс: необхідно використовувати тільки стиглі фрукти айви. Якщо вона трохи не дозріла, хай полежить пару днів і почекає свого низка.

Це просте в приготуванні і смачне варення. Хороших Вам заготовок і смачного чаювання!

  • Айва— 1 кілограм(очищена)
  • цукор— 0,8 кілограма
  • Лимон— 1 штука
  • Вода— 1 Склянка
  • горіх— 100 грам
  • ванільний цукор— За смаком
Айвове варення з Лимоном - фото крок 1 Помийте плоди айви. Почистіть їх і поріжте на шматочки. Не забудьте очистити від насіння.

Айвове варення з Лимоном - фото крок 2 Паралельно в каструльці або мисочці кип'ятимо воду з цукром. Це буде наш сироп.

Айвове варення з Лимоном - фото крок 3 Як тільки він закипить - перекладаємо в нього айву. Проваріть шматочки фрукта протягом 5 хвилин. Потім приберіть ємність з айвою з вогню і залиште її постояти в сиропі протягом 12 годин. Після цього знову ставимо ємність на вогонь, кип'ятимо - і відставляємо ще на половину доби.

Айвове варення з Лимоном - фото крок 4 Коли час другого настоювання підійде до кінця, займіться Лимоном. Помийте його як слід. Натріть його цедру (для цього візьміть тертку з дрібними отверсітіямі). Наріжте Лимон невеликими шматочками, не забувши позбутися його насіння.

Айвове варення з Лимоном - фото крок 5 Тепер прогрійте на сковорідці подрібнені (не дуже сильно) грецькі горіхи. Айву в сиропі знову доведіть до кипіння, додайте до неї Лимон (в тому числі і цедру), а також - горіхи. Проваріть все разом ще хвилин 15, а потім розлийте по стерильним баночками і закатати. Смачного!

Подібні рецепти

Бананове варення з лимоном

Булочки з шафраном

При наявності великої кількості бананів, можна приготувати бананове варення з лимоном — воно стане ідеальним дуетом для будь-якої рум'яної солодкої випічки, для оладий, млинців, панкейк і т.д. опис приготування: Неймовірно ароматне бананове варення можна зварити за 15 хвилин. Такий десерт не в...

Березовий сік з лимоном

Березовий сік з лимоном

Любіть березовий сік і хочете спробувати нові варіації улюбленого напою? Сьогодні мені хочеться розповісти вам, як приготувати березовий сік з лимоном на зиму. Смак цього напою полонить вас відразу! опис приготування: Такий напій зможе втамувати спрагу навіть в саму спекотну погоду. Крім усьог...

Брюссельська капуста з лимоном

Брюссельська капуста з лимоном

Рецепт смачного гарніру з брюссельської капусти з лимоном. опис приготування: Покладіть в сковороду брюссельську капусту і 1/2 склянки води, приправте сіллю і перцем. Доведіть до кипіння на середньому вогні. готуйте, помішуючи, поки більша частина води не випарується, від 5 до 8 хвилин (додайт...

Булочки з журавлиною і лимоном

Булочки з журавлиною і лимоном

Рецепт приготування булочок з лимонною цедрою і ягодами журавлини. опис приготування: Тісто для булочок можна приготувати заздалегідь і заморозити, але все ж вони смачніше свіжоспечені. Булочки добре подавати зі сметаною або збитими вершками. цедра лимона— 2 штуки цукру— 1/2 склянки розпушув...

Абрикосове варення по-азербайджанські

Абрикосове варення по-азербайджанські

Абрикосове варення по-азербайджанські дуже просте і смачне варення, яке готується швидко і неймовірно просто. Рецепт підказала мені сусідка — стара азербайджанка. ділюся! опис приготування: Абрикосове варення по-азербайджанські варити потрібно швидко, але стежити, щоб воно не пригоріло. Варенн...