Рецепт Аджика з помідорів, перцю і яблук на зиму

Рецепт Аджика з помідорів, перцю і яблук на зиму
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Аджика - це наша відповідь мексиканської сальси. Для її приготування використовуються практично ті ж інгредієнти, але смак зовсім інший. розповім, як приготувати аджику з помідорів на зиму.

опис приготування:

У більшості випадків цей соус готують саме для заготовки на зиму. Є багато варіантів приготування на аджики, але основним інгредієнтом завжди залишаються помідори. Краще вибирати соковиті, м'ясисті і стиглі, наприклад, такий сорт, як «вершки», рідко використовують. Крім томатів використовують солодкий і гострий перець, яблука, зелень, морква і цибуля, спеції.

  • помідори— 4 кілограма
  • Болгарський перець— 1 кілограм
  • морква— 2 штуки
  • зелені яблука— 1 кілограм
  • Цибуля— 250 грам
  • Чилі— 1 штука
  • Чорний перець горошком— 15 штук
  • Лавровий лист— 7 штук
  • часник— 1-2 штук
  • Оливкова олія— 0,5 склянки
  • оцет— 1/4 склянки
  • сіль— 2 Ст. ложки
  • Пластівці червоного перцю— 1/4 чайних ложки
1 За допомогою блендера або м'ясорубки подрібніть вимиті і нарізані крупно помідори, перець, морква і яблука (кисло-солодкі), цибуля і перець чилі.

2 Перелийте отриману масу в каструлю і відправте на вогонь, після закипання зменшіть вогонь, додайте лавровий лист і перець горошком. Варіть на слабкому вогні 60 хвилин.

3 подрібніть часник (1-2 головки), рослинна олія, оцет, мідь, сіль і пластівці червоного перцю. Накрийте кришкою і варіть ще 30 хвилин.

4 Простерилизуйте банки з кришками, наповніть їх гарячим соусом і закупорте. Замотайте в теплу ковдру і залиште на 3 дня, потім перекладіть в холодильник або в темне і прохолодне місце.

Подібні рецепти

Аджика з гострого перцю і часнику

Медовий напій з мелісою

Свіжа і ароматна аджика виходить, якщо слідувати даним рецептом. Аджика виходить гострої, як і властиво даної заготівлі. У складі немає ні цукру, ні краплі жиру, аджика освіжаюча і смачна. опис приготування: Така аджика добре поєднується з м'ясо (смаженим, тушкованим або печеним). Вам не знадо...

Аджика з помідорів без часнику

Аджика з помідорів без часнику

Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику. опис приготування: Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трох...

Аджика на зиму без стерилізації

Аджика на зиму без стерилізації

Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...

Аджика без закачування

Аджика без закачування

Для всіх любителів натуральних домашніх соусів пропоную цей вельми простий рецепт аджики без закачування. У міру гостра, дуже ароматна і пікантна, вона прекрасно доповнить м'ясо. опис приготування: Натуральна аджика без закачування в домашніх умовах — відмінна альтернатива покупним соусів і ке...

Аджика из перца и чеснока без варки

Аджика из перца и чеснока без варки

Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...