Рецепт Аджика з перцем і яблуками
Щороку роблю безліч заготовок на зиму, в тому числі і кілька видів аджики, адже в нашій родині її обожнюють. Розповім вам про один з рецептів! Це смачна аджика з перцем і яблуками
опис приготування:
До складу цієї аджики входить безліч інгредієнтів, завдяки чому її смак насичений і різноманітний. Ви можете приготувати строго за цим рецептом або з доповненнями, наприклад, в одну баночку додати більше перцю і часнику, а в іншу більше моркви та яблук. Вийде гостра і солодка аджика.
- помідори— 1,8 кілограма(вершки)
- Червоний перець— 450 грам
- морква— 2 штуки
- яблука зелені— 450 грам
- Цибуля— 2 штуки
- Гострий перець— 1 штука
- Чорний перець горошком— 15 штук
- Лавровий лист— 7 штук
- часник— 7 зубчиків
- Оливкова олія— 0,5 склянки
- оцет— 1/4 склянки
- мед— 1/3 склянки
- сіль— 2 Ст. ложки
2 вибирайте щільні, м'ясисті томати. Розріжте кожен на 4 частини і видаліть плодоніжки, викладіть їх в комбайн.
3 Подрібніть томати і викладіть їх у велику каструлю. Подрібніть яблука та моркву, цибуля і часник, перекладіть їх в комбайн і перетворите в пюре, додайте до томатів.
4 Перець нарубати великими шматочками і подрібніть в комбайні.
5 Перекладіть перець в каструлю до решти інгредієнтів, перемішайте. Додайте перець горошком і лавровий лист, поставте каструлю на вогонь.
6 Після закипання варіть масу 1 час, влийте рослинне масло, оцет, мідь, додайте сіль і варіть ще 20 хвилин.
7 Розлийте аджику по банках і приберіть на зберігання. Рекомендую перед подачею на стіл охолодити аджику, так смачніше.
Подібні рецепти
Аджика з морквою і перцем
Для всіх любителів натуральних домашніх соусів пропоную цей вельми простий рецепт аджики без закачування. У міру гостра, дуже ароматна і пікантна, вона прекрасно доповнить м'ясо. опис приготування: Натуральна аджика без закачування в домашніх умовах — відмінна альтернатива покупним соусів і ке...
Аджика из перца и чеснока без варки
Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...
Аджика из перца и чеснока
Кто хочет попробовать настоящую остренькую абхазскую закуску? тоді дізнайтеся, как приготовить аджику из перца и чеснока. Можна сказати, що це класичний рецепт. Готуйте і насолоджуйтеся! опис приготування: Будем делать этот соус без варки и с минимальным количеством продуктов. Нам всего лишь п...
Аджика з помідорів без часнику
Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику. опис приготування: Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трох...
Аджика з гострого перцю і часнику
Свіжа і ароматна аджика виходить, якщо слідувати даним рецептом. Аджика виходить гострої, як і властиво даної заготівлі. У складі немає ні цукру, ні краплі жиру, аджика освіжаюча і смачна. опис приготування: Така аджика добре поєднується з м'ясо (смаженим, тушкованим або печеним). Вам не знадо...