Рецепт Аджика суха

Рецепт Аджика суха
Кількість порцій: 1 Час приготування: 20 хв.
У цій чудовій приправи є маса переваг, її, як і звичайну аджику, можна використовувати для приготування різних страв з м'яса і риби, а ось зберігається аджика в сухому вигляді набагато довше.

опис приготування:

Для всіх, хто любить додавати в різні страви трохи пікантності, я хочу розповісти, як приготувати аджику суху — відмінну приправу з гострим смаком з перцю. Насправді, в господарстві така аджика річ незамінна, адже її можна використовувати для маринування та запікання м'яса, для приготування овочевих страв, а також в якості основи для соусів. Загалом, з цим простим рецептом аджики сухий можна зробити дуже багато цікавих пікантних страв, як на кожен день, так і для святкового столу.

1) Оскільки для приготування сухої аджики свіжий перець не підійде, його для початку потрібно трохи підсушити. Тому ми гарненько промиваємо перець, висушуємо його за допомогою паперової серветки, потім нанизуємо на нитку і підвішуємо в провітрюваному приміщенні. Приблизно через два тижні наш перчик буде готовий до подальшої обробки.

2) Тепер відрізаємо у перцю місце кріплення плодоніжки і пропускаємо його разом з коріандром і насінням кропу через м'ясорубку або подрібнюємо все в блендері. В отриману суміш додаємо хмелі-сунелі і сіль за смаком, перемішуємо все гарненько.

3) Отже, наша приправа майже готова, нам залишається тільки викласти її на аркуш паперу тонким шаром і підсушити аджику протягом декількох днів.

4) Готову приправу розкладаємо по пакетиках і зберігаємо в сухому прохолодному місці.

Ось такий простий рецепт, до речі, ви можете додати в свою аджику якісь спеції на свій смак. Приємного всім апетиту!


  • Перець пекучий червоний— 600-700 грам
  • Koriandr Сухий— 4 Ст. ложки
  • Хміль-сунелі— 2 Ст. ложки
  • Сухие семена укропа— За смаком
  • сіль— За смаком
Для всіх, хто любить додавати в різні страви трохи пікантності, я хочу розповісти, як приготувати аджику суху — відмінну приправу з гострим смаком з перцю. Насправді, в господарстві така аджика річ незамінна, адже її можна використовувати для маринування та запікання м'яса, для приготування овочевих страв, а також в якості основи для соусів. Загалом, з цим простим рецептом аджики сухий можна зробити дуже багато цікавих пікантних страв, як на кожен день, так і для святкового столу.

1) Оскільки для приготування сухої аджики свіжий перець не підійде, його для початку потрібно трохи підсушити. Тому ми гарненько промиваємо перець, висушуємо його за допомогою паперової серветки, потім нанизуємо на нитку і підвішуємо в провітрюваному приміщенні. Приблизно через два тижні наш перчик буде готовий до подальшої обробки.

2) Тепер відрізаємо у перцю місце кріплення плодоніжки і пропускаємо його разом з коріандром і насінням кропу через м'ясорубку або подрібнюємо все в блендері. В отриману суміш додаємо хмелі-сунелі і сіль за смаком, перемішуємо все гарненько.

3) Отже, наша приправа майже готова, нам залишається тільки викласти її на аркуш паперу тонким шаром і підсушити аджику протягом декількох днів.

4) Готову приправу розкладаємо по пакетиках і зберігаємо в сухому прохолодному місці.

Ось такий простий рецепт, до речі, ви можете додати в свою аджику якісь спеції на свій смак. Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Аджика без закачування

Вершкова помадка «Червоний Жовтень»

Для всіх любителів натуральних домашніх соусів пропоную цей вельми простий рецепт аджики без закачування. У міру гостра, дуже ароматна і пікантна, вона прекрасно доповнить м'ясо. опис приготування: Натуральна аджика без закачування в домашніх умовах — відмінна альтернатива покупним соусів і ке...

Аджика из перца и чеснока без варки

Аджика из перца и чеснока без варки

Сырая аджика не только вкусная и ароматная, але ще і дуже корисна. Подойдет в качестве дополнения к мясным блюдам и птице, картофелю и несладким пирогам, а також, к блюдам из круп. опис приготування: Для того, чтобы сырая аджика хорошо хранилась нужно: 1. Выбрать спелые овощи без повреждений. ...

Аджика из перца и чеснока

Аджика из перца и чеснока

Кто хочет попробовать настоящую остренькую абхазскую закуску? тоді дізнайтеся, как приготовить аджику из перца и чеснока. Можна сказати, що це класичний рецепт. Готуйте і насолоджуйтеся! опис приготування: Будем делать этот соус без варки и с минимальным количеством продуктов. Нам всего лишь п...

Аджика з помідорів без часнику

Аджика з помідорів без часнику

Ходила в цей раз на ринок. Часник видався надто дорогим. подумала, не варто він того. Набрала звичайного ріпчастої цибулі. Народився новий рецепт. ось, як приготувати аджику з помідорів без часнику. опис приготування: Аджика без часнику готується так само, як і з часником. Просто виходить трох...

Аджика з гострого перцю і часнику

Аджика з гострого перцю і часнику

Свіжа і ароматна аджика виходить, якщо слідувати даним рецептом. Аджика виходить гострої, як і властиво даної заготівлі. У складі немає ні цукру, ні краплі жиру, аджика освіжаюча і смачна. опис приготування: Така аджика добре поєднується з м'ясо (смаженим, тушкованим або печеним). Вам не знадо...