Рецепт Adzhapsandali
Adzhapsandali — блюдо грузинської кухні. Його однаково люблять як на батьківщині, так і в країнах-сусідах. Існують аналоги в різних кульруах. У Туреччині аджапсандал - це імамбаялди, а в Європі — сото.
опис приготування:
Аджапсандал досить гостре блюдо. Але це природно, тому що це грузинська кухня. Але гостроту Ви можете регулювати самі. Червоний гострий перець можна додавати не в такій великій кількості, як зазначено в рецепті. Аджапсандал відрізняється від європейського і турецького варіанту тим, що в блюдо додається велика кількість зелені (особливо кінзи). Однак кінза має специфічний смак, якщо ви її не любите, то замініть петрушкою.
Бажаю удачі і приємного апетиту!
- баклажани— 2-3 штук
- помідори— 4 штуки
- Болгарський перець— 2 штуки
- Ріпчаста цибуля— 1 штука
- Картопля— 3 штуки
- солодка паприка— 0,5 чайних ложки
- Свіжий базилік— 0,5 пучка
- часник— 2 зубчики
- Гострий перець— 0,5 штуки
- Braai— 0,5 пучка
- сухий орегано— 0,5 чайних ложки
- сіль— 2 чайних ложки
2. Баклажани промиваємо та нарізаємо кубиками, затем опускаем в хорошо подсоленную воду и оставляем на 10-20 хвилин, чтобы пропала горечь. Затем воду нужно слить, а баклажаны промыть под проточной водой.
3. чистий kartoshku, нарежьте ее кубиками и отправьте в масло на сковородку с острым перцем. Обжаривайте картофель около 5 хвилин.
4. Затем в картофель добавим баклажаны. Жарьте овощи на сильном огне еще около 5-7 хвилин.
5. Затем мелко порубите зелень, очистите и мелко порежьте чеснок.
6. Жареные овощи переложите из сковородки в глубокую кастрюлю, добавьте к ним зелень с чесноком.
7. Затем мелкими кубиками нарежьте болгарский перец и лук. На той же самой сковородке сначала обжарьте лук, сладкий и жгучий перец.
8. помідори на 1-2 минуты опустите в кипяток, а затем снимите с них кожицу.
9. Средними кусочками нарежьте и добавьте в сковороду. Жарьте на сильном огне еще около 3 хвилин, весь час перемішуючи.
10. Жареные овощи переложите в кастрюлю к картофелю и баклажанам. Додати сіль, додайте спеції, все перемішайте. Накройте крышкой и дайте настояться около 5 хвилин. Потім можна подавати.
Подібні рецепти
Тісто для клярі
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...