Рецепт Adzhapsandali

Рецепт Adzhapsandali
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 45 хв.
Adzhapsandali — блюдо грузинської кухні. Його однаково люблять як на батьківщині, так і в країнах-сусідах. Існують аналоги в різних кульруах. У Туреччині аджапсандал - це імамбаялди, а в Європі — сото.

опис приготування:

Аджапсандал досить гостре блюдо. Але це природно, тому що це грузинська кухня. Але гостроту Ви можете регулювати самі. Червоний гострий перець можна додавати не в такій великій кількості, як зазначено в рецепті. Аджапсандал відрізняється від європейського і турецького варіанту тим, що в блюдо додається велика кількість зелені (особливо кінзи). Однак кінза має специфічний смак, якщо ви її не любите, то замініть петрушкою.

Бажаю удачі і приємного апетиту!


  • баклажани— 2-3 штук
  • помідори— 4 штуки
  • Болгарський перець— 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • Картопля— 3 штуки
  • солодка паприка— 0,5 чайних ложки
  • Свіжий базилік— 0,5 пучка
  • часник— 2 зубчики
  • Гострий перець— 0,5 штуки
  • Braai— 0,5  пучка
  • сухий орегано— 0,5 чайних ложки
  • сіль— 2 чайних ложки
Adzhapsandali - фото крок 1 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Adzhapsandali - фото крок 2 2. Баклажани промиваємо та нарізаємо кубиками, затем опускаем в хорошо подсоленную воду и оставляем на 10-20 хвилин, чтобы пропала горечь. Затем воду нужно слить, а баклажаны промыть под проточной водой.

Adzhapsandali - фото крок 3 3. чистий kartoshku, нарежьте ее кубиками и отправьте в масло на сковородку с острым перцем. Обжаривайте картофель около 5 хвилин.

Adzhapsandali - фото крок 4 4. Затем в картофель добавим баклажаны. Жарьте овощи на сильном огне еще около 5-7 хвилин.

Adzhapsandali - фото крок 5 5. Затем мелко порубите зелень, очистите и мелко порежьте чеснок.

Adzhapsandali - фото крок 6 6. Жареные овощи переложите из сковородки в глубокую кастрюлю, добавьте к ним зелень с чесноком.

Adzhapsandali - фото крок 7 7. Затем мелкими кубиками нарежьте болгарский перец и лук. На той же самой сковородке сначала обжарьте лук, сладкий и жгучий перец.

Adzhapsandali - фото крок 8 8. помідори на 1-2 минуты опустите в кипяток, а затем снимите с них кожицу.

Adzhapsandali - фото крок 9 9. Средними кусочками нарежьте и добавьте в сковороду. Жарьте на сильном огне еще около 3 хвилин, весь час перемішуючи.

Adzhapsandali - фото крок 10 10. Жареные овощи переложите в кастрюлю к картофелю и баклажанам. Додати сіль, додайте спеції, все перемішайте. Накройте крышкой и дайте настояться около 5 хвилин. Потім можна подавати.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Тісто для клярі

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...