Рецепт Abrikosovoe повидло

Рецепт Abrikosovoe повидло
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Abrikosovoe повидло — трудомісткий і тривалий процес, який все таки не варто боятися! Значна перевага повидла — це те, що для приготування страви можна використовувати переспілі абрикоси.

опис приготування:

В цілому абрикосове повидло готується близько 2-3 годин. Однак повна готовність настає через 2-3 дня. Абрикосова повидло повинно гарненько настоятися і тільки після цього його можна подавати до чаю.

До речі абрикосове повидло дуже добре підходить для того, щоб додавати його в самі різні пироги, випічки і інші солодкі страви.

Бажаю удачі!


  • абрикоси— 1 кілограм
  • цукор— 400 грам
  • Лимонна кислота— 1 Чайна ложка
  • ванілін— 1-2 штук(пакетика)
Abrikosovoe повидло - фото крок 1 Для начала хорошо промываем абрикосы под проточной водой.

Abrikosovoe повидло - фото крок 2 Затем из абрикосов достаем косточки

Abrikosovoe повидло - фото крок 3 Затем половинки абрикосов уложить в глубокую кастрюлю и поставить на печку.

Abrikosovoe повидло - фото крок 4 Абрикоси варить на медленном огне под закрытой крышкой, пока фрукты не пустят сок и не размякнут. Затем абрикосы снять с огня остудить и снять шкурки с каждого абрикоса.

Abrikosovoe повидло - фото крок 5 Затем абрикосы следует перетереть через сито. А также взвесить массу получившихся абрикосов для того, чтобы знать сколько необходимо сахара. з 1 кг абрикосов приходится 400 грам цукру. Вот и посчитайте сколько сахара Вам нужно будет.

Abrikosovoe повидло - фото крок 6 Затем абрикосы ставим обратно на средний огонь и выпариваем около 30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Затем при помощи столовой ложки добавляем необходимое количество сахара, уменьшаем огонь и варим пока сахар полностью не раствориться, а повидло не загустеет.

Abrikosovoe повидло - фото крок 7 банки стерилізуємо.

Abrikosovoe повидло - фото крок 8 Крышки варим.

Abrikosovoe повидло - фото крок 9 Затем по банкам разливаем горячее повидло и закупориваем. Затем перевернутые банки ставим в укромное, теплое и сухое место, накрываем теплым одеялом и оставляем его там на 2-3 дня.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Дріжджові пиріжки з вишнею

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...